Lidt om mig
Pettenasco – Piemonte, Italien

For en del år siden blev jeg spurgt om jeg ville udstille hos HK i København. Men da de opdagede jeg malede blomster sagde de “en mand, der maler blomster kan man ikke tage seriøst”. Så udstillingen blev ikke til noget. Det tyggede jeg på i lang tid. Hvis de ikke kunne li’ mine malerier kunne jeg forstå det. Men hele slænget omkring Picasso malede blomster. Cezanne malede massevis af blomster. Og impressionisterne med mit helt store idol Monet i spidsen malede blomster. Så hvorfor skulle jeg ikke også kunne gøre det?
Jeg var naturligt nok lidt forsigtig med min passion i starten. Men nu har jeg taget mod til mig, og for alvor sprunget ud –

JEG ER BLOMSTERMALER!

Senere har jeg udstillet flere steder, der fandt det okay med en mand, der maler blomster. Jeg har udstillet hos SKAT i Køge, Hyldegaarden i Ringsted, Ugerløse Sognegård, Galleri Ugerløse, Lægehuset Slagelse, HK i Slagelse og på Art Nordic 2019.

Jeg bor i Ringsted – Benløse for at være helt præcis. Jeg har malet i mange år, og er selvlært. Og selvom jeg har prøvet at male lidt af hvert, og ofte tvunget mig til andre genrer, så vender jeg altid tilbage til blomstermotiverne. Ofte opstår blomsterne helt af sig selv, hvis jeg maler på må og få på et blankt lærred.

Jeg er oprindeligt selvlært, men er senere blevet uddannet af de særdeles kompetente kunstnere:

Maria Nicholaisen, Ringsted Galleriet

Danilo Krstajic, Skælskør

Annette Lynge, Galleri Lynge

Gorge du Verdon, Frankrig

Jeg er inspireret af impressionismen, og kan li’ at male i det fri. Malerkassen  er som regel ned på ferien, der ofte går til Frankrig eller Italien. Og ellers maler jeg efter fotos eller ud fra fantasi.

Som film skal ses i biografen, skal malerier ses på væggen. Så hvis du er interesseret i at se mine malerier er du velkommen i mit lille atelier. Og er du interesseret i at købe, kan du helt uforpligtende låne med hjem inden du beslutter dig. Skriv eller ring, og vi vi finder på noget. Jeg maler også gerne på bestilling. Måske har du et foto af en buket du var særlig glad for, og gerne vil have foreviget på et lærred. Eller måske en flot busk, eller stemningsfuld facade på et hus. Kig eventuelt i galleriet over tidligere værker her på siderne. Måske du finder inspiration.

Jeg maler hele tiden nye malerier, og lægger dem her på hjemmesiden. Du er velkommen til at følge mig på Facebook, og blive opdateret med de nye ting.

Hvad er værst at løbe tør for? maling eller bourbon?